Wat voor een type woning heeft u?

Tussenwoning
Hoekwoning
Vrijstaand

Ik wil mijn spouwmuren isoleren en hiervan de besparing berekenen.

De breedte van de spouwmuur kun je opmeten door een gaatje doorheen een voeg te boren. Stop een lang en dun voorwerp (bijvoorbeeld duimstok) in het gaatje tot je niet meer verder kan. Meet de lengte op van het deel van de boor dat in de muur verdwijnt. Op de hoek van je woning kun je de breedte van de gevelsteen opmeten. Trek de breedte van de gevelsteen af van de lengte van het dunne voorwerp dat in de muur verdween. U hoeft niet persé een gaatje te boren. Via een open stootvoeg boven een kozijn of onder aan de gevel kunt u ook op dezelfde manier de dikte van de spouw bepalen.

Hoe breed is uw spouwmuur? (5-7 cm)

5 cm

U dient de oppervlakte van uw buitenmuren op te meten op alle verdiepingen. Heeft u een tussenwoning dan dient u alleen de voorgevel en de achtergevel op te meten. Tussenmuren worden namelijk niet geisoleerd. Heeft u een vrijstaande woning dan dienen alle muren opgemeten te worden. Bij een hoekwoning hoeft u de muur die aan de woning van uw buren grenst niet op te meten. De oppervlakte van de ramen trekt u er van af.

Hoe groot is uw muuroppervlak? (70-100 m²)

70 m²
€ 0,-
euro per jaar

Om in aanmerking te komen voor spouwmuurisolatie, moet uw woning een spouwmuur hebben. Woningen van na 1930 beschikken vrijwel altijd over een spouwmuur Tot 1996 zijn woningen vaak gebouwd zonder spouwmuurisolatie. Is uw woning na 1996 gebouwd dan is de spouwmuur al geïsoleerd.