Home » Neofixx WF

Neofixx WF

De branche van EPS-isolatie (Stybenex) heeft afgesproken dat in de bouw alleen EPS met SE-kwaliteit mag worden toegepast. Dit is EPS-kwaliteit met een brandvertrager (SE staat voor Schwer Entflambar). Hierdoor maken Nederlandse EPS-fabrieken sinds maart 2003 voor de bouw uitsluitend producten met SE-kwaliteit. Als er bindmiddel wordt toegevoegd aan de EPS-isolatie, gaat de SE-kwaliteit echter volledig verloren. Het pakket van isolatie wordt dan zeer brandbaar tot extreem brandbaar, tenzij een vlamdovende bindmiddel wordt toepast.

Website Stybenex

Uniek: Neopixels heeft Worldclass Fireresistant bindmiddel

Neopixels heeft een vlamdovend bindmiddel: Neofixx WF  – Worldclass Fireresistant. Op aanvraag kunt u het Efectis* rapport ontvangen. Er is geen andere bindmiddel op de markt beschikbaar die voldoet aan de vereisten van brandveiligheid.

Wanneer u een partij tegenkomt die aangeeft ook zo’n bindmiddelproduct te hebben, is het verstandig om dit te controleren. U kunt dat doen door te vragen naar het Efectis-rapport.

Voor brandveiligheid van woningen en gebouwen geldt daarnaast het Bouwbesluit. Uit het Bouwbesluit blijkt dat EPS-isolatie nooit kaal mag worden toegepast, maar altijd volledig afgeschermd moet worden door niet-brandbaar materiaal. Dit betekent dat alle naden, kieren, open spouwen en/of andere openingen altijd – voorafgaand aan het isoleren – moeten worden dichtgemaakt.