Home » Bodemisolatie 5.0

Neopixels® Bodemisolatie 5.0 All in One

Last van vocht in huis? De kruipruimte is vaak de boosdoener: een lastig bereikbare, vochtige plek die schimmel, houtrot en warmteverlies veroorzaakt. Ongedierte vindt het hier erg fijn. Neopixels® heeft een nieuw systeem om deze ruimte effectief te isoleren: Neopixels® Bodemisolatie 5.0 All in One.

Voordeel 1: zeer hoge isolatiewaarde

De Neopixels®-parels staan bekend om de hoge isolatiewaarde. De combinatie van isolatie op de bodem en tegen de muren van de kruipruimte zorgt ervoor dat de isolatiewaarde verder stijgt. Zo wordt er een uitstekende thermische prestatie bereikt. Het vloeroppervlak koelt minder af, zodat de thermostaat minder vaak aanslaat en u energie bespaart.

Voordeel 2: minder vocht

Neopixels® Bodemisolatie 5.0 All in One zorgt voor een stabiele, constante vochtbalans in huis. Wat houdt dit in? De isolatie zelf is ongevoelig voor vocht en de kruipruimte, funderingswanden en vloer blijven droog. Er ontstaan geen micro-organismen zoals schimmels meer. Bovendien gaan balken, vloeren en beton langer mee doordat ze niet worden aangetast. De constructie heeft een constante lage vochtbelasting, waardoor er geen aantasting meer plaatsvindt. Deze veroudert dus minder snel.

Voordeel 3: ongedierte kan zich niet nestelen

Ratten en muizen kunnen zich niet langer nestelen in de kruipruimte dankzij de laag parels op de bodem en tegen de wand. Bestrijdingsmiddelen voor ratten en muizen zijn – of worden verboden vanaf 2023. Het is dus van belang om deze dieren buiten de deur te houden, zeker aangezien bepaalde ongediertesoorten ziektes kunnen overdragen.

Neopixels® Bodemisolatie 5.0 All in One heeft nog meer voordelen:

  • Het is milieuvriendelijk en honderd procent recyclebaar.
  • De kruipruimte blijft bereikbaar.
  • Naadloze isolatie.
  • Het materiaal gaat levenslang mee.
  • Het zorgt voor een behaaglijke woning met een gezond klimaat.
  • Het wordt aangebracht door vakkundige installateurs.

*De berekeningen Rc equivalent zijn uitgevoerd door Nieman Raadgevende Ingenieurs. Rc equivalent bedraagt 5.1 m2 K/W bij een matig geventileerde kruipruimte. Rc equivalent bedraagt 5.9 m2 K/W bij een ongeventileerde kruipruimte. Rd bodem bedraagt 7,5 m2 K/W.

Zo werkt het
Een erkende installateur brengt de bekende Neopixels®-grafietparels aan op de bodem en tegen de muren,
waardoor er minder verdamping optreedt en de kruipruimte droger wordt.

Voordelen op een rij

  • Verlaagt de luchtvochtigheid in de kruipruimte
  • Isoleert op een effectieve manier de begane grond van uw woning
  • Zorgt ervoor dat ongedierte zich niet kan nestelen